FAQs

Hvordan kommer jeg meg til Lovund?

Du må reise med båt. Gunstige punkter å reise fra er Bodø, Sandnessjøen og Stokkvågen.
Se Lovund > Reisen hit for mer info. Bruk også Nordland Fylkeskommunes nettside for transport; reisnordland.no får å se avganger

Er det midnattssol der når jeg er der?

Lovund ligger sør for polarsirkelen og har på papiret ikke midnattssol. Det oppleves imidlertid som om vi har det i juni og starten av juli.

Er Lundefuglene der enda? Og når kan man se dem?

Lundefuglene er her mellom ca 14. april og 15. august. De er stort sett ute på havet på dagtid, og kommer inn og svermer i flokk på kvelden. For størst sjanse for å få se dem i action anbefaler vi å ta turen til Lundeura mellom kl 18:00 og 22:00

Kan vi ta en dagstur til Træna?

Mellom 0.0 og 0.0 kan man komme seg på dagstur fra Lovund til Træna. Båten går fra Lovund kl 10.00 og er på Træna 10:40. Retur fra Træna er 12:40 eller 19:05. Kveldsturen har en tur innom Onøy og Sleneset før den kommer til Lovund, så den tar ca en time lengre tilbake enn dagturen.

Kan man få omvisning på industriområdet?

Nei. Bedriftene gir ikke omvisning til tilfeldige besøkende. Det er imidlertid mulig å bevege seg fritt langs allfars vei ute på industriområdet. Hold deg på veien, og ikke gå inn mellom bygg og andre industrianlegg. 

Er det mulig å fylle drivstoff på Lovund?

Ja. Ved småbåthavna, på sør-østsiden av øya.

Finnes det butikk på Lovund?

Ja, det finnes en joker-butikk ca 5 minutts gange fra hotellet. Den er åpen mellom kl 10.00 og 19.00 på ukedager og 10.00 og 16.00 lørdag. Stengt søndag og andre helligdager.

Hva er menyen i restauranten?

Sommerstid varierer menyen vår fra dag til dag, så det ligger ikke noe meny tilgjengelig på nett. Se Lovund > Tid for mat for mer info om vårt restaurant-konsept.

Må jeg forhåndsbestille bord i restauranten?

Det er ikke påkrevd, men absolutt å anbefale. Forhåndsreservasjoner gjør kveldene forutsigbare, og gjør at vi kan levere best mulig service. I høysesong (juni-juli-august) er det ekstra lurt å forhåndsbestille, særlig om du har et spesielt tidspunkt du ønsker å spise. Det er svært sjeldent vi ikke får mulighet til å betjene noen som ønsker å spise, men har du ikke reservert kan det måtte påregnes noe venting.

Kan man spise i restauranten om man besøker Lovund i båt/bobil/telt?

Ja.

Kan man få tilgang til dusj/sauna om man besøker Lovund i båt/bobil/telt?

Ja. Vi har en liten sauna og en dusj i garderoben ved Squashhallen. Dette kan benyttes, mot betaling, også av gjester som ikke overnatter på hotellet.