Lite skulptur i stor natur

Skulpturer på Lovund

Opp gjennom tidene har enkelte folk og bedrifter fra Lovundsamfunnet tatt seg tid til å lage kulturelle visuelle uttrykk. Det kan være uttrykk som markerer viktige hendelser, milepæler eller bare som har til hensikt å skape kontraster til vår mektige natur.
Bildet over viser en av flere små skulpturer som du finner på det flott utsiktspunktet Heirsan. I de ellers storslagne omgivelsene er det kanskje vanskelig å finne disse små ulike uttrykkene - om du ikke vet at de allerede er der. 

Nova Reflektor

Året 2022 var et merkeår for Lovund. Det var da 50 år siden den første laksen ble satt ut i havet, godt skjermet av skjærgården rundt.
Det var da 1000 lakseunger ble satt ut i hjemmelagde "mærder" og matet for hand, dag og natt. Ikke viste de som sto bak at det var dette som skulle redde Lovundbygda fra en ellers skjebnesvanger fremtid. Med fasit i handen kan vi trygt si at det var pioneerene Steinar Olaisen og Hans Petter Meland som gav Lovundsamfunnet en ny giv etterfulgt av en solid optimisme og tro på fremtiden.

Nova Reflektor markerer datoen 6. juni 1972 og 50 årsjubileumet til Nova Sea, hjørnesteinen i Lovundsamfunnet.
Kunstneren bak er selveste Are Andreassen fra Fleinvær.